Zoeken

Van der Veen Tweewielers - Balkbrug

Het nut van fietsonderhoud

Zo behoud je langer – en goedkoper! – plezier van je tweewieler

Hét geheim van jaren fietsplezier gecombineerd met lage kosten? Onderhoud. Door jouzelf of door de fietsenmaker. Met als resultaat dat het een feest is om te fietsen op een fiets met zoevende banden en een tevreden snorrende ketting.

Wie zijn fiets ernstig verwaarloost, is algauw een klein vermogen kwijt om de fiets weer soepel rijdend te krijgen. Denk aan een krakende ketting, spontaan schakelende versnellingen en lagers die grommend ronddraaien in de assen. Een nieuwe (tweedehands) fiets is dan een betere investering, al is die fiets zonder onderhoud ook binnen enkele jaren een treurige bonk roest.

Onderhoud voorkomt slijtage

Bij gemiddeld gebruik en regelmatig onderhoud zijn er met een gloednieuwe (elektrische) fiets de eerste drie jaren geen grote kostenposten te verwachten, al kun je natuurlijk pech hebben. Wie daarentegen veel kilometers maakt en/of de fiets zwaar belast, zal zonder periodiek onderhoud eerder banden, remblokjes en andere bewegende delen moeten vervangen. Ook lichaamsgewicht, spierkracht, bagage of de elektrische fiets zelf zijn van invloed op de slijtage. Een (elektrische) fiets heeft namelijk een maximaal toegestaan gewicht.

Onderhoud

Elke nieuwe fiets wordt afgeleverd incl. 1 x een gratis service beurt.*

En de 2de en 3de onderhoudsbeurt met een korting*

1 ste na 3 maand

*Met uitzondering van de budgetserie en aanbiedingen.