Zoeken

Van der Veen Tweewielers - Balkbrug

Naast het uitgebreide assortiment aan (stads)fietsen, e-bikes en jeugdfietsen, kunnen wij ook het nodige betekenen als het gaat om aangepaste fietsen.

Van Raam – fabrikant van aangepaste fietsen

Bij Van Raam geloven wij dat als mensen langer mobiel en zelfstandig zijn, ze zich gelukkiger voelen. Daarom bieden wij duurzame en eigentijdse mobiliteit aan mensen met een beperking en aan mensen die niet op een reguliere tweewielfiets kunnen fietsen. Met een Van Raam fiets ervaar je zelfstandigheid en vrijheid.

Van Raam is fabrikant van aangepaste fietsen en is gespecialiseerd in het fabriceren van driewielfietsen, de scootmobielfiets, lage instapfietsen, de loophulp, duofietsen, tandems, rolstoelfietsen en transportfietsen. Wij willen een bijdrage leveren aan de integratie van mensen met een beperking in de samenleving. Dat is de reden van ons bestaan. We zijn trots op wat we met elkaar bereiken en de duurzame impact die we hebben op klanten. Dit doen we momenteel met zo’n 245 medewerkers.
Let’s all cycle!

Aangepast

Aangepaste fiets

Fietsen op een gewone fiets kan lastig zijn als u een lichamelijke beperking heeft, of problemen met evenwicht houden. Een aangepaste fiets kan dan een oplossing zijn.

Wat is een aangepaste fiets?

Een aangepaste fiets is bijvoorbeeld een driewielfiets, een loopfiets, een handbike, tandem of een elektrische fiets.

Op Hulpmiddelenwijzer.nl leest u meer over verschillende soorten fietsen.

Vergoeding van een aangepaste fiets

Aangepaste fietsen kunnen vergoed worden door UWV of de gemeente. Dat kan als u niet vanwege een ziekte of beperking niet op een gewone fiets kunt fietsen. U heeft daarom speciale aanpassingen nodig.

Fiets voor school of werk

UWV kan een aangepaste fiets vergoeden als u hem nodig heeft om naar uw werk of school te fietsen.

Fiets voor privégebruik

Bij uw gemeente vraagt u een vergoeding aan als u de speciale fiets alleen privé gebruikt. Overleg met uw gemeente wat mogelijk is. U kunt hiervoor terecht bij het Wmo-loket.

Elektrische fietsen worden niet altijd vergoed door de gemeente. Bij bijvoorbeeld minder spierkracht of minder longinhoud kan een elektrische fiets wel een goede oplossing zijn. Gemeenten gaan hier verschillend mee om, informeer bij uw gemeente wat mogelijk is.