Zoeken

Van der Veen Tweewielers - Balkbrug

Fietsplan

Wat is een Fietsplan?

Een fietsplan, ook wel bekend als een fiets van de zaak of fiets via de zaak, wordt door veel werkgevers ingevoerd om medewerkers te stimuleren om naar het werk te fietsen. Een fietsplan kan ook een manier zijn om een HR-thema zoals ‘vitaliteit’ handen en voeten te geven. Er wordt gebruik gemaakt van de fiscale regelgeving. Deze maakt het mogelijk voor medewerkers om – via de werkgever – met belastingvoordeel een nieuwe fiets te kopen.

Is het fietsplan voordelig?

Indien je kiest voor een fietsplan via FiscFree®, mag de aanschaf van de fiets met de werknemer verrekend worden met bijvoorbeeld het brutoloon van de werknemer of met zijn vakantiedagen. Door deze verrekening ontvangen zowel de werkgever als werknemer belastingvoordeel. Immers, als werkgever bespaar je op je sociale lasten omdat je minder brutoloon uitkeert. Hierdoor ontstaat er een win-win situatie.

Voordelen van een fiets via de zaak

Een fietsplan heeft diverse voordelen, zowel voor werkgevers als medewerkers. Het draagt bij aan de vitaliteit van medewerkers. Door regelmatig te fietsen verbeteren ze hun conditie en gezondheid. Dit kan leiden tot minder ziekteverzuim en hogere productiviteit op de werkvloer. Daarnaast heeft een fietsplan meerdere positieve effecten, namelijk:

  • Minder CO2-uitstoot
  • Vermindering van files
  • Er wordt meer gefietst; niet alleen naar het werk, maar ook naar andere bestemmingen
  • Geen overvolle parkeerplaatsen
  • Kan uitgebreid worden met een leasefietsregeling

Bedrijfsfietsen Nederland

Met het BFN fietsplan schaffen uw werknemers met fiscaal voordeel een nieuwe fiets van de zaak aan. Door tijdelijke verlaging van het brutoloon loopt het voordeel op tot maximaal 52%. Naast de fiets kunt u een ENRA fietsverzekering en de waardecoupons via het BFN fietsplan met fiscaal voordeel aan uw medewerkers aanbieden. Uw medewerkers profiteren van maximaal fiscaal voordeel wanneer u het complete BFN fietspakket aanbiedt.

Hoe kan men beginnen of overstappen?

  • Een telefoontje is genoeg
  • BFN stuurt de bestelformulieren op en het bedrijf kan direct aan de slag
  • Na invulling van het bestelformulier en ontvangst door BFN wordt de fiets besteld en via de zelf gekozen rijwielhandelaar afgeleverd
  • Een keer per maand ontvangt het bedrijf een factuur met een specificatie
  • Op uw verzoek wordt het personeelsnummer en/of het burgerservice-nummer op de factuurspecificatie vermeld

Het BFN fietsplan binnen de werkkostenregeling

Per 1 januari 2015 valt het BFN fietsplan binnen de werkkostenregeling (WKR). De aanschaf van de fiets (en ook de ENRA fietsverzekering en de waardecoupons) vallen binnen de vrije ruimte (1,2% van het totale fiscale brutoloonsom). Werkgevers bepalen zelf de hoogte van het aanschafbedrag van de fiets, wie voor een ‘fiets van de zaak’ in aanmerking komt en hoe vaak een deelnemer mag meedoen.